Meubelmakerij

Wij willen u met deze website en verschillende foto’s een blik gunnen achter de schermen, hoe in onze meubelmakerij ambachtelijke, handgemaakte meubelen vervaardigd worden.

Wat zijn redenen om een meubel bij Paul Mourik te laten maken?

 1. Eigen idee en wens
  U heeft een idee, wens of een bepaald beeld van een meubel, hoe u vindt dat deze eruit moet zien… En die is niet te koop bij de reguliere meubelzaken.
 2. Maatwerk
  U bent gebonden aan een afwijkende maatvoering. Met de standaard meubelen die te koop zijn kunt u niet de indeling verkrijgen die u graag wilt. Of u wilt een bepaalde ruimte juist nuttig gebruiken door er ‘iets op maat’ voor te laten maken.
 3. Ambacht & Handwerk
  U houdt van het ambacht en wilt meubelen die levenslang meegaan. Door het handwerk te laten spreken in onze meubelen proberen wij een uitstraling te creëren die het ambacht, de degelijkheid en de kwaliteit weerspiegelen.
 4. Techniek
  In onze meubelmakerij werken wij met de mooiste technieken om uw meubel te vervaardigen. Dit zijn niet altijd de modernste technieken. Wij houden ervan om ook in de op maat gemaakte meubelen van heden ten dage de oude houtverbindingen en juist de ambachtelijk technieken te gebruiken. Dit omdat door de eeuwen heen deze technieken hun waarde al bewezen hebben!
Geplaatst 2
IMG_3326

Wat voor meubelen maken wij?

Ons bedrijf is erop gericht om zowel massief hout als gefineerde meubelpanelen te verwerken tot meubelen of toe te passen in de aftimmering van uw interieur. Wij maken voor u o.a.

 • kasten en dressoirs
 • eetkamertafels, salontafels en bijzettafeltjes
 • ledikanten, hoofdborden en garderobekasten
 • keukens
 • badkamermeubels
 • maatwerk inbouwkasten

Wij werken veelal met eikenhout. Dit is een Europees hardhoutsoort wat bekendstaat om zijn fraaie tekening, nerf en prachtige spiegels. Maar van ook noten- bamboe- en iepenhout, zowel massief of gefineerd, maken wij prachtige werkstukken.

Hoe gaan wij te werk en wat gebeurd er allemaal in onze meubelmakerij?

Voordat het meubel, wat door uw ideeën tot stand is gekomen, in uw huis kan worden geplaatst gaan er de nodige werkzaamheden aan vooraf.

  1. Wij maken een afspraak met u om uw wensen of vragen met u door te nemen. Hiernaast adviseren en inspireren wij u om uw idee verder te finetunen.
  2. Hierna komen wij met een plan en tekening en bespreken we deze met u zodat u een meer concreet beeld krijgt van het meubel.
  3. Vervolgens maken wij voor u een passende aanbieding en indien akkoord, gaan wij aan de slag.
IMG_0204
IMG_0227
IMG_0278

Welk hout gebruiken wij in onze meubelmakerij?

Wij kopen ons hout in bij FSC/PEFC gecertificeerde houtimporteurs, en kunnen dit in onze meubelmakerij dit hout zagen en schaven, verlijmen en verbinden, frezen en veredelen en zo op allerlei manieren vormen tot een prachtig werkstuk.
Naast het bewerken van het hout zullen we uw meubel naar wens lakken of spuiten, oliën of waxen, in kleur of juist in onbehandelde look, want er zijn tal van technieken om een mooie veredeling aan te brengen op of in het hout.

Bent u enthousiast geraakt! Neem vrijblijvend contact op met Paul Mourik om eens uw ideeën te bespreken en dan bekijken we eens wat de mogelijkheden zijn.