FSC onze verantwoording

Onze verantwoording

Als houtbewerkers en meubelmakers hebben wij de luxe om met prachtige materiaal  te mogen werken wat de schepping ons geeft, namelijk het ‘oer natuurlijke hout’.
Hout wordt al heel lang gebruikt als grondstof om echt van alles van te maken. En vroeger toen alles nog met de hand ging was het ook nog niet zo’n probleem dat er wat bomen gekapt werden. Dit ging in een traag tempo. Langzaam genoeg zodat de natuur ruimschoots de tijd had om zich te herstellen.  Echter als we naar de laatste honderd jaar kijken, worden de delen van het aardoppervlak waar eens bossen en oerwouden stonden, steeds kleiner. Of ze zijn zelfs verdwenen door de moderne technieken om razendsnel bomen te kappen.

In ons bedrijf vinden wij dat we de plicht hebben om de aarde waar wij op mogen wonen met respect en op een verantwoorde manier mogen gebruiken, maar daarin meenemen dat we geen schade toebrengen aan flora en fauna.

Het hout dat wij gebruiken is daarom uitsluitend van traceerbare herkomst en volledig FSC en PEFC gecertificeerd. Wat deze twee certificaten betekenen kunt u volledig nalezen op de website van deze organisaties.