Houten vloeren

Houten vloeren

Op zoek naar een houten vloer? Een houten vloer is een vloer apart. Hout op de vloer voelt uit zichzelf al warm en comfortabel aan. Ook zonder vloerverwarming. Daarnaast zorgt de kleur van hout dat uw interieur ook gelijk behaaglijk en huiselijk oogt. Er bestaan massief houten vloeren, maar ook vloeren gemaakt van een combinatie tussen stabiel multiplex het ‘massieve’ hout. Dit houdt in dat er op een multiplex drager, vaak berken, een dikte van 4-5 mm eiken is verlijmd. Deze combinatie is zeer stabiel, krimpt amper en zet ook nauwelijks uit. Dit noemen we een dual-plank. Beide vloeren zijn zowel ‘zwevend’ als verlijmd te installeren. Daarnaast is de dual-plank ook uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

1

Aan houten vloeren kunnen tal van uitstralingen gegeven worden door middel van lak, olie en hardwax olie. Eikenhout is bijvoorbeeld zeer geschikt om met een kleurpigment te behandelen, om op die manier van een traditionele houtkleur af te wijken en een kleur naar wens in uw vloer te krijgen.  Wij leggen uw parketvloer volgens de regels van de kunst en kunnen deze naar uw ideeën en met ons advies veredelen. Tevens worden op het gebied van het dual-parket veel kant- en klare kleuren en structuren gefabriceerd, waardoor de vloer ‘alleen maar’ gelegd hoeft te worden. 

Wij zijn o.a. dealer van Hollandsche Vloeren. Deze fabrikant is 100% Hollands en heeft een prachtige collectie. Kijk voor impressies ook eens op www.hollandsevloeren.nl

Onderhoud

Onderhoud aan uw houten vloer is belangrijk. Iedere bewerking van de houten vloer vereist zijn eigen manier van onderhouden. Doet u dit consequent en met de juiste producten, dan scheelt het jaren voordat u uw vloer moet laten schuren.
Voor vragen en advies over het onderhoud kunt u altijd bij ons terecht. Is uw vloer toch toe aan een grondige renovatie? Wij zullen met u meekijken wat de beste aanpak is. Lukt het om de vloer op te knappen met een onderhoudsolie of moet er geschuurd worden? Wij doen u graag een passende aanbieding.